Љупчо Илиевски,

Одбрани фотографии

dsc01976.JPG

ДСЦ01976
4.20 МБ

Роден 30. 07. 1955. во Прилеп, Македонија.

 • Хонорарно вработен во ТАНЈУГ - 1984
 • Вработен во МТВ како фоторепортер - 1987-1993
 • Вработен во МТВ како камерман/снимател - 1993 - до денес
 • Како член на Фотоклуб 25 учествува во повеће групни изложби - 1980-1989
 • Втора награда за колекција дијапозитиви на 14-тата Републичка изложба на фотографии и дијапозитиви - 1986
 • Учество за филмскиот фестивал во Неум со проектот Сеќавање - 1988
 • Самостојна изложба на театарска фотографија Photo Play на МОТ - 1992
 • Самостојна изложба на фотографии под насловот Траги - 1993
 • Изложба на фотографии Театарска фотографија на фестивалот Војдан Чернодрински - 1993
 • Самостојна изложба на фотографии Експеримент - 1995
 • Автор на поштенски марки со тема - Теракотни икони по број 4 со блок - 1996
 • Ретроспективна изложба на Театарска фотографија во МКЦ - 1997
 • Работа на проектот Мегалитска опсерваторија Кокино - 2002
 • Автор на марки со тема Кокино по број 2 - 2007
 • Изложба Македонски убавини- Истанбул, Турција - 2007
 • Изложба Кокино низ археологија - 2007
 • Ретроспективна изложба за МКЦ (коавторска) - 2007

dsc04218.jpg

ДСЦ04218
2.03 МБ

dsc08358.jpg

ДСЦ08358
271.15 КБ

 

 

biser 1.jpg

Бисер 1
85.78 КБ

biser 2.jpg

Бисер 2
122.39 КБ

biser 3.jpg

Бисер 3
86.93 КБ

bol 1.jpg

Бол 1
216.46 Кб

bol 2.jpg

Бол 2
195.14 Кб

bol 3.jpg

Бол 3
157.41 Кб

bol 4.jpg

Бол 4
94.93 Кб

cvet 1.jpg

Цвет 1
283.44 Кб

cvet 2.jpg

Цвет 2
91.50 Кб

cvet 3.jpg

Цвет 3
214.29 Кб

cvet 4.jpg

Цвет 4
66.03 Кб

igra 1.jpg

Игра 1
142.98 Кб

igra 2.jpg

Игра 2
157.41 Кб

igra 3.jpg

Игра 3
134.11 Кб

igra 4.jpg

Игра 4
120.82 Кб

iskra na zivotot 1.jpg

Искра на животот 1
750.44 кб

iskra na zivotot 2.jpg

искра на животот 2
1003.90 КБ

jezz 1.jpg

Jezz 1
155.25 КБ

jezz 2.jpg

 Jezz 2
203.77 КБ

jezz 4.jpg

 Jezz 4
296.58 КБ

jezz 5.jpg

 Jezz 5
153.29 КБ

kamen govor 1.jpg

Камен говор 1
1.67 МБ

kamen govor 2.jpg

Камен говор 2
190.34 кб

kamen govor 3.jpg

Камен говор 3
227.54 кб

kamen govor 4.jpg

Камен говор 4
213.14 КБ

koj pat vodi 1.jpg

Кој пат води 1
686.31 КБ

koj pat vodi 2.jpg

Кој пат води 2
62.42 КБ

koj pat vodi 3.jpg

Кој пат води 3
278.75 КБ

kokino 1.jpg

Кокино 1
56.70 КБ

kokino 2.jpg

Кокино 2
231.57 КБ

kokino 3.jpg

Кокино 3
125.62 КБ

korab 1.jpg

Кораб 1
203.40 КБ

korab 2.jpg

Кораб 2
105.39 КБ

luster 1.jpg

Лустер 1
1.27 Мб

luster 2.jpg

Лустер 2
179.67 Кб

luster 3.jpg

Лустер 3
150.80 Кб

makedonska cerga 1.jpg

Македонска черга 1
204.86 Кб

makedonska cerga 2.jpg

Македонска черга 2
172.63 КБ

makedonska cerga 3.jpg

Македонска черга 3
144.34 кб

mectaenje 2.jpg

Мечтаење 2
554.79 КБ

mectaenje 3.jpg

Мечтаење 3
163.52 КБ

mectaenje 4.jpg

Мечтаење 4
185.50 КБ

napor 1.jpg

Напор 1
179.87 Кб

napor 2.jpg

Напор 2
172.49 Кб

napor 3.jpg

Напор 3
138.12 Кб

nevreme 1.jpg

Невреме 1
138.95 Кб

nevreme 2.jpg

Невреме 2
174.46 Кб

nov zivot 1.jpg

Нов живот 1
146.14 КБ

nov zivot 2.jpg

Нов живот 2
140.09 КБ

nov zivot 3.jpg

Нов живот 3
1.03 Мб

osamenos 2.jpg

Осаменос 2
184.38 Кб

osamenost 1.jpg

Осаменост 1
169.55 Кб

osamenost 3.jpg

Осаменост 3
280.88 Кб

poziranje 1.jpg

Позирање 1
22.20 Кб

poziranje 2.JPG

Позирање 2
28.25 Кб

son.jpg

Сон
206.06 Кб

treskavec 1.jpg

Трескавец 1
572.74 КБ

treskavec 2.jpg

Трескавец 2
372.60 КБ

treskavec 3.jpg

Трескавец 3
549.78 КБ

 
На Растку објављено: 2007-12-11
Датум последње измене: 2007-12-10 20:48:10
 

Пројекат Растко / Проект Растко Македонија